Una versió actualitzada de Flash al Firefox

El Adobe Flash Player es una tecnologia propietària que va néixer per proporcionar continguts interactius quan la web era monòtona i estàtica. No ha estat mai una bona eina, sempre ha estat polèmica la seva manca de seguretat i es un malson per els administradors de sistema mantenir al dia les seves actualitzacions, però com altres tecnologies va ser la primera i això l’hi va permetre fer-se un lloc inamovible a les nostres computadores.

Continua llegint

El nou Mac

Després de 1643 dies ha arribat el moment del canvi de l’ordinador de casa, el motiu del canvi no han estat problemes de prestacions i/o falles del maquinari, el motiu del canvi ha estat la capacitat d’ampliar la memòria. Últimament m’he afeccionat bastant a treballar amb les anomenades màquines virtuals, que no son més que emulacions per programari de sistemes informàtics, es a dir et permeten tenir varis ordinadors virtuals dins d’un ordinador físic. Per aquesta tasca es molt important disposar d’una quantitat obscena de memòria i això amb l’antic Mac Mini no era possible.

Continua llegint

Perque no utilitzem el nostre idioma?

La gent s’entossudeix en utilitzar paraules d’altres idiomes sobretot al parlar d’informàtica i noves tecnologies. Algunes vegades es per desconeixement, altres es per semblar mes interessant, però a mi personalment m’agrada utilitzar el meu idioma sempre que puc.

No es mes maco dir programari en comptes de ‘software’ o dir maquinari en comptes de ‘hardware’?

Un recurs interessant a l’hora de parlar d’informàtica en català es el Recull de termes de Softcatalà on trobarem els termes necessaris per parlar correctament d’informàtica en català.